Skopové maso s majoránkovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 719 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 54 g
- Sodík 97097 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 162 mg
- Draslík 1418.2 mg
- Vláknina 11242.5 mg
- Vitamín A 11242.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.1 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a očištěné maso vykostíme a rozkrájíme na kostky. Z kostí uvaříme vývar.
-
2
Cibuli s kořenovou zeleninou podusíme na půlce másla a následně v tomto základu opečeme rozkrájené maso. Přidáme česnek utřený se solí a majoránkou, podlijeme vývarem z kostí a dusíme do měkka.
-
3
Z druhé poloviny másla uděláme s moukou jíšku, zalijeme vývarem, rozšleháme a přilijeme k masu. Necháme 10 minut vařit. Do horké omáčky přidáme předvařené malé brambory.
-
4
Pokrm podáváme velmi horký a na vyhřátých talířích.