Vepřové maso na mléce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 693 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 56 g
- Sodík 194 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 175.6 mg
- Draslík 1 mg
- Vláknina 39.8 mg
- Vitamín A 39.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4772.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso osolíme a opepříme nejlépe den předem.
-
2
V pekáčku rozpustíme máslo, vložíme maso a ze všech stran je opečeme dozlatova. Maso zalijeme téměř celé mlékem a pod poklicí zvolna dusíme.
-
3
Když maso změkne, má být mléko husté jako smetana a zbarvené šťávou z masa do zlatožluta. Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky a polijeme omáčkou.