Míchaný salát z řepy a hrušek
Suroviny
- 50 g Ořechy vlašské
- 200 g Salát hlávkový
- 40 g Sýr Parmezán
- 225 g Červená řepa
- 1 kávová lžička Med včelí
- 2 ks Hrušky
- 1 hrst Pažitka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
- 2 polévková lžíce Bazalka
- 2 polévková lžíce Ocet vinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 282 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 21 g
- Sodík 263 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 6.8 mg
- Draslík 364.3 mg
- Vláknina 11564.2 mg
- Vitamín A 11564.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Předehřejeme troubu na nejvyšší stupeň.
-
2
Bylinky, ořechový olej, ocet, česnek a med dáme do mixéru a rozmixujeme dohladka. Osolíme a opepříme.
-
3
Na plech rozložíme vlašské ořechy a 3 minuty dozlatova grilujeme, přičemž otáčíme.
-
4
Salát a plátky řepy a hrušky rozdělíme na talířky, posypeme ořechy a nastrouháme navrch parmazán.
-
5
Přelijeme salát zálivkou a ozdobíme stonky pažitky.