Rýžový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Fazole vařené
  • 225 g Rýže loupaná
  • 200 g Fazole bílé
  • 175 g Fazolové lusky zelené
  • 150 ml Rajčatová šťáva
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Hořčice
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 570 kcal
  • Sacharidy 109 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 27 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 108 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1745.8 mg
  • Vláknina 35125.8 mg
  • Vitamín A 35125.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.3 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvaříme rýži dle návodu. 5 minut vaříme zelené fazolky, pak propláchneme studenou vodou a slijeme.

  • 2

    Propláchneme rýži ve studené vodě, slijeme a dáme do salátové mísy.

  • 3

    Smícháme na zálivku rajčatovou šťávu, česnek, koriandr, olivový olej a černý pepř. Důkladně rozšleháme. Nalijeme zálivku na rýži a promícháme.

  • 4

    Přidáme zelené fazolky, fazole strakaté, červené fazole, papriku, jarní cibulku a vše promícháme.

  • 5

    Zakryjeme mísu a dáme do lednice.

  • 6

    Zdobíme čerstvým koriandrem.

Komentáře k receptu