Rýžový salát
Suroviny
- 400 g Fazole vařené
- 225 g Rýže loupaná
- 200 g Fazole bílé
- 175 g Fazolové lusky zelené
- 150 ml Rajčatová šťáva
- 1 ks Cibulka jarní
- 1 ks Paprika červená
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Hořčice
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 570 kcal
- Sacharidy 109 g
- Tuky 3 g
- Sodík 27 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 108 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1745.8 mg
- Vláknina 35125.8 mg
- Vitamín A 35125.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.3 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvaříme rýži dle návodu. 5 minut vaříme zelené fazolky, pak propláchneme studenou vodou a slijeme.
-
2
Propláchneme rýži ve studené vodě, slijeme a dáme do salátové mísy.
-
3
Smícháme na zálivku rajčatovou šťávu, česnek, koriandr, olivový olej a černý pepř. Důkladně rozšleháme. Nalijeme zálivku na rýži a promícháme.
-
4
Přidáme zelené fazolky, fazole strakaté, červené fazole, papriku, jarní cibulku a vše promícháme.
-
5
Zakryjeme mísu a dáme do lednice.
-
6
Zdobíme čerstvým koriandrem.