Sicilský květákový salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 197 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 11 g
- Sodík 136 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 871.2 mg
- Vláknina 12796.5 mg
- Vitamín A 12796.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 130 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na růžičky rozdělíme květák a stonek nakrájíme na velké kousky.
-
2
V osolené vodě vaříme 3 minuty a poté scedíme.
-
3
K zálivce použijeme sklenici se šroubovacím víkem, do které vložíme citronovou šťávu, kajenský pepř, skořici, ocet, olej, cukr, sůl a pepř. Uzavřeme a zatřepeme.
-
4
Zálivku nalijeme na květák a promícháme. Dáme na hodinu vychladit.
-
5
Vroucí vodou zalijeme rozinky, aby byly ponořené a necháme je máčet. Slijeme a nasekáme nahrubo.
-
6
Rozdělíme květák do 4 salátových misek, posypeme rozinkami, mandlemi, citronovou kůrou a petrželí a zlehka promícháme.