Salát s lilkem a pršutem
Suroviny
- 500 g Lilek
- 255 g Prosciutto sušené
- 125 ml Olej olivový
- 125 ml Ocet kvasný lihový
- 120 ml Olej rostlinný
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 ks Bobkový list
- 1 hrst Řeřicha
- 1 špetka Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Oregano sušené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 777 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 80 g
- Sodík 112 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 382.9 mg
- Vláknina 21948.8 mg
- Vitamín A 21948.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.8 mg
- Vitamín E 3.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme lilek a necháme okapat. Nakrájíme na kostičky, osolíme a odstavíme na 30 minut. Poté omyjeme, necháme okapat a moukou poprášíme.
-
2
V hlubší pánvi na rostlinném oleji necháme zhnědnout česnek a vyndáme ho. Osmažíme na oleji lilek, rozložíme na papírový ubrousek, abychom odstranili přebytečný olej a okořeníme.
-
3
Rozložíme na talíř řeřichu a poklademe lilkem, pršutem a nakrájeným vejcem.
-
4
Do hrnce nalijeme ocet, přidáme olivový olej, citronovou šťávu s bylinkami a osolíme a opepříme. Přivedeme k varu dresink a necháme odstát.
-
5
Pokapeme salát a podáváme.