Telecí filé Praha

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Telecí kýta
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 100 g Šunka dušená
  • 10 g Pažitka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 0.5 dl Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 435 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 350 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 337.5 mg
  • Draslík 625.1 mg
  • Vláknina 125 mg
  • Vitamín A 125 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Řízky z telecí kýty naklepeme, osolíme a opečeme na másle.

  • 2

    Hotové řízky pokapeme trochou bílého vína.

  • 3

    Při podávání pokrm ozdobíme kornoutkem ze šunky plněným míchanými vejci s pažitkou.

Komentáře k receptu