Rýže s vepřovou panenkou
Suroviny
- 250 g Vepřová panenka
- 200 g Chřest sterilovaný
- 150 g Rýže loupaná
- 750 ml Hovězí vývar základní
- 250 ml Vývar drůbeží
- 1 ks Cibulka jarní
- 0.5 ks Řeřicha
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Česnek sušený
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Zázvor mletý
- 3 polévková lžíce Víno rýžové čínské
- 3 polévková lžíce Olej sezamový
- 3 polévková lžíce Omáčka sójová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 369 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 9 g
- Sodík 1050 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 30.6 mg
- Draslík 621.3 mg
- Vláknina 4141.3 mg
- Vitamín A 4141.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.2 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži nasypeme na síto a spaříme vroucí vodou. Asijský a drůbeží vývar smícháme s rýžovým vínem a sójovou omáčkou a společně s rýží dáme do hrnce. Přivedeme k varu a při nízké teplotě necháme 15-20min bobtnat.
-
2
Mezitím vepřové maso omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka.
-
3
Ve woku rozpálíme olej a cibulku s masem na něm za stálého míchání 4-5min orestujeme.
-
4
Chřest necháme okapat na sítě, nakrájíme ho na kousky, přidáme k masu a prohřejeme. Ochutíme solí, pepřem, česnekem v prášku a zázvorem. Směs vmícháme do rýže.
-
5
Pokrm rozdělíme do misek, posypeme řeřichou a podáváme.