Okurky s bulgurem po sečuánsku
Suroviny
- 150 g Bulgur
- 20 g Zázvor celý
- 1 ks Cibulka jarní
- 2 ks Okurka salátová
- 1 ks Chilli paprička
- 1 špetka Pepř sečuánský
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Cukr třtinový
- 1 polévková lžíce Olej chilli
- 4 polévková lžíce Olej sezamový
- 3 polévková lžíce Omáčka sójová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 256 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 7 g
- Sodík 14 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 577.5 mg
- Vláknina 16839 mg
- Vitamín A 16839 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Okurky omyjeme, podélně rozpůlíme, odstraníme semena a šikmo je nakrájíme na plátky. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Česnek a zázvor oloupeme a nasekáme najemno. Chilli papričku rozpůlíme, odstraníme semínka a nakrájíme ji na jemné kostičky.
-
2
Ve woku rozpálíme olej a zeleninu za stálého míchání 6-7min orestujeme. Poté přidáme cukr, sójovou omáčku, sečuánské koření a chilli olej. Zvolna vaříme 6-8min.
-
3
Mezitím připravíme bulgur podle návodu na obalu. Uvařený bulgur zlehka vmícháme do směsi v pánvi.
-
4
Pokrm rozdělíme do misek a podáváme.