Okurky s bulgurem po sečuánsku

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Bulgur
  • 20 g Zázvor celý
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 2 ks Okurka salátová
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Pepř sečuánský
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 1 polévková lžíce Olej chilli
  • 4 polévková lžíce Olej sezamový
  • 3 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 256 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 14 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 577.5 mg
  • Vláknina 16839 mg
  • Vitamín A 16839 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Okurky omyjeme, podélně rozpůlíme, odstraníme semena a šikmo je nakrájíme na plátky. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Česnek a zázvor oloupeme a nasekáme najemno. Chilli papričku rozpůlíme, odstraníme semínka a nakrájíme ji na jemné kostičky.

  • 2

    Ve woku rozpálíme olej a zeleninu za stálého míchání 6-7min orestujeme. Poté přidáme cukr, sójovou omáčku, sečuánské koření a chilli olej. Zvolna vaříme 6-8min.

  • 3

    Mezitím připravíme bulgur podle návodu na obalu. Uvařený bulgur zlehka vmícháme do směsi v pánvi.

  • 4

    Pokrm rozdělíme do misek a podáváme.

Komentáře k receptu