Ostrá kachní polévka
Suroviny
- 400 g Kachní stehna
- 100 g Hlíva ústřičná
- 500 ml Vývar drůbeží
- 500 ml Mléko kokosové
- 3 ks Chilli paprička
- 3 ks Šalotka
- 0.5 ks Bazalka
- 3 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Omáčka rybí
- 2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- 3 polévková lžíce Chilli omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 754 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 44 g
- Sodík 912 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 114 mg
- Draslík 792.8 mg
- Vláknina 490.8 mg
- Vitamín A 490.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kachní stehna nejprve zbavíme kůže, vykostíme je a maso nakrájíme nadrobno. Ve woku rozpálíme olej a maso postupně zprudka orestujeme. Poté vyjmeme a uchováme horké.
-
2
Chilli papričky rozkrojíme, odstraníme semínka, propláchneme je a nakrájíme na nudličky. Smícháme s česnekem nakrájeným na plátky, cibulí nakrájenou na kolečka a rybí omáčkou. Směs opékáme ve woku na zbylém tuku za stálého míchání cca 3-4min.
-
3
Hlívu očistíme, nakrájíme najemno a přimícháme ke směsi v pánvi. Přilijeme chilli omáčku, kokosové mléko a vývar. Přidáme maso a zvolna vaříme 6-7min.
-
4
Bazalku propláchneme, necháme okapat a lístky nakrájíme na jemné nudličky. Vložíme do polévky a vaříme ještě 2min.
-
5
Polévku rozdělíme do misek a ihned podáváme.