Ostrá kachní polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 32 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Kachní stehna
  • 100 g Hlíva ústřičná
  • 500 ml Vývar drůbeží
  • 500 ml Mléko kokosové
  • 3 ks Chilli paprička
  • 3 ks Šalotka
  • 0.5 ks Bazalka
  • 3 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • 3 polévková lžíce Chilli omáčka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 754 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 912 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 114 mg
  • Draslík 792.8 mg
  • Vláknina 490.8 mg
  • Vitamín A 490.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kachní stehna nejprve zbavíme kůže, vykostíme je a maso nakrájíme nadrobno. Ve woku rozpálíme olej a maso postupně zprudka orestujeme. Poté vyjmeme a uchováme horké.

  • 2

    Chilli papričky rozkrojíme, odstraníme semínka, propláchneme je a nakrájíme na nudličky. Smícháme s česnekem nakrájeným na plátky, cibulí nakrájenou na kolečka a rybí omáčkou. Směs opékáme ve woku na zbylém tuku za stálého míchání cca 3-4min.

  • 3

    Hlívu očistíme, nakrájíme najemno a přimícháme ke směsi v pánvi. Přilijeme chilli omáčku, kokosové mléko a vývar. Přidáme maso a zvolna vaříme 6-7min.

  • 4

    Bazalku propláchneme, necháme okapat a lístky nakrájíme na jemné nudličky. Vložíme do polévky a vaříme ještě 2min.

  • 5

    Polévku rozdělíme do misek a ihned podáváme.

Komentáře k receptu