Boloňské řízky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 447 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 33 g
- Sodík 273 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 157.7 mg
- Draslík 458.8 mg
- Vláknina 31.5 mg
- Vitamín A 31.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Řízky z omyté telecí kýty naklepeme, osolíme, poprášíme hladkou moukou a opečeme je po obou stranách na másle.
-
2
Zapékací mísu vymažeme máslem, vložíme do ní řízky, poklademe je plátky šunky a posypeme nastrouhaným sýrem.
-
3
Zbylé máslo na pánvi zředíme trochou vývaru a řízky pokropíme. Zapékáme, až sýr mírně zrůžoví.