Boloňské řízky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Telecí kýta
  • 150 g Šunka dušená
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
  • 5.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 447 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 273 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 157.7 mg
  • Draslík 458.8 mg
  • Vláknina 31.5 mg
  • Vitamín A 31.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Řízky z omyté telecí kýty naklepeme, osolíme, poprášíme hladkou moukou a opečeme je po obou stranách na másle.

  • 2

    Zapékací mísu vymažeme máslem, vložíme do ní řízky, poklademe je plátky šunky a posypeme nastrouhaným sýrem.

  • 3

    Zbylé máslo na pánvi zředíme trochou vývaru a řízky pokropíme. Zapékáme, až sýr mírně zrůžoví.

Komentáře k receptu