Telecí pečeně s celerem a rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 282 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 15 g
- Sodík 375 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 144 mg
- Draslík 744.7 mg
- Vláknina 3115.8 mg
- Vitamín A 3115.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.5 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté, osolené maso vložíme do pekáče s máslem a po všech stranách je opečeme. Podlijeme a v troubě pečeme téměř doměkka. Přidáme nakrájený celer, rajčata a dopečeme.
-
2
Maso vyjmeme, šťávu zahustíme kouskem másla smíchaným s moukou a povaříme.
-
3
Nakonec šťávu přisladíme, prolisujeme a podáme k nakrájenému masu.