Vídeňská roštěnka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 342 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 25 g
- Sodík 263 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 77.5 mg
- Draslík 428.2 mg
- Vláknina 850 mg
- Vitamín A 850 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté plátky masa naklepeme, osolíme a na rozpáleném tuku je opékáme asi 3 minuty na každé straně. Při obracení přidáme cibuli nakrájenou na kroužky.
-
2
Roštěnky s cibulí přendáme na ohřátou mísu a šťávu podlijeme trochou vody (nebo vývaru). Krátce povaříme.
-
3
Nakonec šťávu přelijeme přes roštěnky a na každou porci položíme kroužky osmažené cibule a plátek másla.