Dušené hovězí řízky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 521 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 53 g
- Sodík 597 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 151.3 mg
- Draslík 126.8 mg
- Vláknina 223.2 mg
- Vitamín A 223.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a odblaněné plátky masa osolíme, naklepeme a při naklepávání je sypeme strouhankou, kterou do nich po obou stranách zaklepeme.
-
2
Připravené řízky obalujeme v rozšlehaných osolených vejcích a klademe je do rozpáleného oleje. Smažíme po obou stranách.
-
3
Olej částečně slijeme, řízky podlijeme vývarem a pod pokličkou je dusíme doměkka.