Roštěnky podle Esterházyho
Suroviny
- 60 g Sádlo škvařené
- 50 g Kapary sterilované
- 500 g Hovězí roštěnka níz. peč.
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 5 ks Pepř černý celý
- 1 ks Citrony
- 1 ks Mrkev kořen
- 0.25 ks Celer bulvový
- 1 ks Petržel kořen
- 0.25 l Zakysaná smetana
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 723 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 135 g
- Sodík 748 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 118.3 mg
- Draslík 1464.6 mg
- Vláknina 36189 mg
- Vitamín A 36189 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 83.4 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Roštěnky na okrajích nakrojíme, naklepeme, osolíme a poprášíme hladkou moukou. Po obou stranách je opečeme na rozpáleném sádle a vložíme do kastrolu.
-
2
Na zbylém tuku podusíme nakrájenou cibuli, podlijeme vodou, přidáme pepř a papriku a vše přidáme k roštěnkám. Společně dusíme doměkka.
-
3
Měkké maso vyjmeme, dáme do ohnivzdorného kastrolu, přidáme nakrájenou a podušenou zeleninu, kapary, plátky citronu a šťávu z roštěnek, povařenou s kyselou smetanou. Krátce zapečeme.