Maďarské roštěnky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 398 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 23 g
- Sodík 606 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 74.2 mg
- Draslík 1072.2 mg
- Vláknina 7462.2 mg
- Vitamín A 7462.2 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme a na sádle po obou stranách prudce opečeme. Vyjmeme je a na témže sádle osmažíme jemně nakrájenou cibuli.
-
2
Přidáme houby, papriku, lehce osmahneme, vložíme nakrájená rajčata (nebo lžíci rajčatového protlaku) a přilijeme vývar. Přidáme roštěnky a dusíme téměř doměkka.
-
3
Nakonec do pokrmu vložíme podélně nakrájené syrové brambory, podle chuti osolíme a vše dodusíme.