Grilovaná zelenina s pestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 16 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 ml Olej olivový
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Lilek
  • 1 ks Brambory
  • 1 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 hrnek Oříšky piniové
  • 1.5 hrnek Bazalka
  • 0.25 hrnek Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 636 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 59 g
  • Sodík 71 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1086.7 mg
  • Vláknina 15594.8 mg
  • Vitamín A 15594.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51.8 mg
  • Vitamín E 6.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme zeleninu na grilování.

  • 2

    Vymažeme a rozehřejeme grilovací pánev, zeleninu pomažeme olivovým olejem a dozlatova grilujeme, dokud zelenina nezměkne.

  • 3

    Podáváme s pestem - rozmixujeme bazalku, piniové oříšky, česnek a sýr.

  • 4

    Za stálého mixování přiléváme olej, dokud se směs nespojí.

  • 5

    Osolíme a opepříme.

  • 6

    Směs potřeme navrchu olivovým olejem, aby bazalka nezhnědla a dáme do lednice.

Komentáře k receptu