Grilovaná zelenina s pestem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 636 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 59 g
- Sodík 71 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1086.7 mg
- Vláknina 15594.8 mg
- Vitamín A 15594.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 51.8 mg
- Vitamín E 6.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme zeleninu na grilování.
-
2
Vymažeme a rozehřejeme grilovací pánev, zeleninu pomažeme olivovým olejem a dozlatova grilujeme, dokud zelenina nezměkne.
-
3
Podáváme s pestem - rozmixujeme bazalku, piniové oříšky, česnek a sýr.
-
4
Za stálého mixování přiléváme olej, dokud se směs nespojí.
-
5
Osolíme a opepříme.
-
6
Směs potřeme navrchu olivovým olejem, aby bazalka nezhnědla a dáme do lednice.