Hovězí carpaccio
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 239 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 13 g
- Sodík 87 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 31.9 mg
- Draslík 338.8 mg
- Vláknina 639.8 mg
- Vitamín A 639.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Olejem potřeme kus pergamenového papíru a posypeme špetkou soli a pepře.
-
2
Položíme na něj 4 hovězí plátky, přikryjeme je dalším pergamenovým papírem potřeným olejem a maso naklepeme, aby se velikost zdvojnásobila.
-
3
Provedeme to se všemi plátky.
-
4
Před podáváním necháme plátky odležet v lednici.
-
5
Doprostřed talíře položíme lístky rokety, kolem vyrovnáme hovězí plátky a pokapeme octem balsamico a olivovým olejem.
-
6
Podáváme se sýrem pecorino a s pepřem.