Skopová roláda

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 750 g Skopová plec
  • 100 g Vepřový bok uzený
  • 250 g Telecí plec
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 ks Mléko polotučné
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 544 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 129476 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 105.2 mg
  • Draslík 244.7 mg
  • Vláknina 318.1 mg
  • Vitamín A 318.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso spolu s bůčkem nakrájíme na menší kostky a dvakrát umeleme. Přimeleme namočenou a vymačkanou žemli, přidáme jemně nakrájenou a na másle zpěněnou cibuli s nasekanou petrželovou natí. Přimícháme rozšlehané vejce, směs osolíme, okořeníme a řádně rozmícháme.

  • 2

    Skopové plecko omyjeme, očistíme, vykostíme a rozkrojíme na plát. Po obou stranách osolíme, potřeme připravenou nádivkou, pevně sbalíme a ovážeme motouzem.

  • 3

    V pekáči rozehřejeme máslo, roládu vložíme do pekáče. Z počátku pečeme bez podlévání, poté ji podlijeme a při pečení roládu poléváme vypečenou šťávou. Pečeme zhruba hodinu.

  • 4

    Jako přílohy podáváme opečené brambory nebo dušenou zeleninu.

Komentáře k receptu