Skopová roláda
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 544 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 40 g
- Sodík 129476 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 105.2 mg
- Draslík 244.7 mg
- Vláknina 318.1 mg
- Vitamín A 318.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso spolu s bůčkem nakrájíme na menší kostky a dvakrát umeleme. Přimeleme namočenou a vymačkanou žemli, přidáme jemně nakrájenou a na másle zpěněnou cibuli s nasekanou petrželovou natí. Přimícháme rozšlehané vejce, směs osolíme, okořeníme a řádně rozmícháme.
-
2
Skopové plecko omyjeme, očistíme, vykostíme a rozkrojíme na plát. Po obou stranách osolíme, potřeme připravenou nádivkou, pevně sbalíme a ovážeme motouzem.
-
3
V pekáči rozehřejeme máslo, roládu vložíme do pekáče. Z počátku pečeme bez podlévání, poté ji podlijeme a při pečení roládu poléváme vypečenou šťávou. Pečeme zhruba hodinu.
-
4
Jako přílohy podáváme opečené brambory nebo dušenou zeleninu.