Skopový hřbet s rajčaty a hříbky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Skopový hřbet
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Cibule
  • 6 ks Rajčata
  • 1 ks Sůl
  • 1 šálek Hříbky čerstvé
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 74 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 96903 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 408.1 mg
  • Vláknina 3925.8 mg
  • Vitamín A 3925.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hřbet očistíme, odblaníme, osolíme, dáme do pekáče na část másla a necháme péct do polo měkka. Následně k masu přidáme omytá rajčata a oloupanou cibuli. Obojí nakrájené na plátky. Vše necháme dusit do měkka.

  • 2

    Očištěné nakrájené hříbky podusíme na zbytku másla.

  • 3

    Šťávu z masa zaprášíme moukou, mírně povaříme a naporcované maso poléváme. Maso ozdobíme dušenými hříbky.

  • 4

    Jako příloha je vhodná vařená rýže.

Komentáře k receptu