Skopová kýta na smetaně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 669 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 57 g
- Sodík 97100 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 79.5 mg
- Draslík 258.8 mg
- Vláknina 2374 mg
- Vitamín A 2374 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z masa odstraníme loj, omyjeme, protáhneme slaninou a osolíme. Zbylou slaninu rozškvaříme, přidáme máslo, rozkrájenou zeleninu, cibuli, krátce osmahneme. Následně na tomto základě opečeme maso po celém povrchu. Přidáme koření, maso podlijeme vývarem a pečeme v troubě. Zpočátku necháme maso přikryté, později bez poklice.
-
2
Jakmile je maso měkké, vyjmeme je a uložíme na teple.
-
3
V hrnku rozkvedláme mouku se smetanou, přilijeme k ní šťávu z masa a za stálého míchání omáčku povaříme. Hotovou omáčku můžeme rozmixovat anebo prolisovat.
-
4
Jako přílohy podáváme houskové knedlíky, vídeňské anebo noky.