Skopová pečeně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 446 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 40 g
- Sodík 64598 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 1.9 mg
- Draslík 35.8 mg
- Vláknina 398.8 mg
- Vitamín A 398.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso zbavíme loje, omyjeme, odblaníme a potřeme česnekem utřeným se solí.
-
2
Sádlo rozehřejeme v pekáči a maso opečeme po všech stranách. K takto opečenému masu přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, osmahneme, maso podlijeme vývarem a pečeme až 1.5 hodiny (z počátku raději dusíme pod pokličkou). Ze šťávy vypečený lůj sbíráme.
-
3
Jakmile je maso upečené, vyjmeme jej, uložíme na teple. Šťávu vysmahneme, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, podlijeme, mírně povaříme a přecedíme. Omáčku podáváme zvlášť v omáčníku.
-
4
Jako přílohy podáváme brambory vařené, dušené, opékané a dušené červené zelí s jablky.