Vařené hovězí maso se zeleninovým protlakem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Mrkev kořen
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Brambory
  • 0.5 kg Hovězí maso přední
  • 0.5 šálek Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 490 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 248 g
  • Sodík 184 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 92.6 mg
  • Draslík 1519 mg
  • Vláknina 20259.8 mg
  • Vitamín A 20259.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso vaříme v osolené vodě asi 1 1/2 hodiny.

  • 2

    Přidáme očištěnou mrkev, oloupanou cibuli a brambory nakrájené na kostičky a vaříme ještě 1/2 hodiny.

  • 3

    Maso vyjmeme a zeleninu s bramborami umeleme na kaši. Přidáme máslo a pepř. Pokud je kaše příliš hustá, zředíme ji trochou mléka.

  • 4

    Maso nakrájíme na plátky, položíme na kaši a podáváme.

Komentáře k receptu