Vařené hovězí maso se zeleninovým protlakem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 490 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 248 g
- Sodík 184 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 92.6 mg
- Draslík 1519 mg
- Vláknina 20259.8 mg
- Vitamín A 20259.8 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso vaříme v osolené vodě asi 1 1/2 hodiny.
-
2
Přidáme očištěnou mrkev, oloupanou cibuli a brambory nakrájené na kostičky a vaříme ještě 1/2 hodiny.
-
3
Maso vyjmeme a zeleninu s bramborami umeleme na kaši. Přidáme máslo a pepř. Pokud je kaše příliš hustá, zředíme ji trochou mléka.
-
4
Maso nakrájíme na plátky, položíme na kaši a podáváme.