Pudink z uzeného masa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 314 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 23 g
- Sodík 97836 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 254.7 mg
- Draslík 80.9 mg
- Vláknina 58 mg
- Vitamín A 58 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z mouky a másla uděláme světlou jíšku, zalijeme mlékem a svaříme na hustou kaši. Kaši necháme částečně vychladnout.
-
2
Do polovychladlé kaše zamícháme žloutky, maso drobně rozkrájené, na jemno nasekanou petrželovou nať, směs osolíme a zlehka vmícháme sníh z bílků.
-
3
Připravenou směs vložíme do vymaštěné zavařovací sklenice nebo do pudinkové formy ta, aby sahala jen do 3/4 výšky. Uzavřeme formu a pudink vaříme v páře 30 - 45 minut. Následně jej vyklopíme a rozkrájíme na porce.
-
4
Jako přílohu podáváme brambory sypané petrželkou a saláty.