Kapr na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 469 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 33 g
- Sodík 26 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 17.7 mg
- Draslík 772 mg
- Vláknina 30741.8 mg
- Vitamín A 30741.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěného kapra nakrájíme na porce, osolíme a obalíme v mouce. Opečeme v horkém oleji, porce vyjmeme a uchováme na teple.
-
2
Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme, zpěníme na zbylém oleji a zalijeme vínem. Přidáme rajčatový protlak, plátky citronu, 1 bobkový list a 5 zrnek pepře. Vše chvíli podusíme.
-
3
Do šťávy vložíme porce opečené ryby a necháme dusit asi 6 minut. Podáváme studené s chlebem.