Karbanátky z vařeného uzeného masa II

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Vepřová uzená plec
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 10 ml Olej rostlinný
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Strouhanka
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Sůl
  • 0.1 l Mléko polotučné
  • 1.5 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 371 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 1004 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 200.2 mg
  • Draslík 43.7 mg
  • Vláknina 266.7 mg
  • Vitamín A 266.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vařené uzené maso nakrájíme na menší kostky a umeleme.

  • 2

    Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, řádně rozmícháme a svaříme na hustou kaši. Po odstavení z ohně přimícháme namleté maso, osolíme, okořeníme, přidáme žloutky a směs řádně promícháme. Dle potřeby přisypeme strouhanou housku.

  • 3

    Prkénko posypeme strouhanou houskou a utvoříme na něm 8 menších karbanátků, omočíme je v rozšlehaných bílcích, obalíme ve strouhané housce a usmažíme. Smažíme je krátce, neboť jsou všechny přísady již předvařené.

  • 4

    Usmažené karbanátky skládáme na papírové ubrousky, aby okapal přebytečný tuk.

Komentáře k receptu