Nádivka z uzeného masa ( tradiční velikonoční pokrm )
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 621 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 53 g
- Sodík 65584 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 241 mg
- Draslík 152.1 mg
- Vláknina 4086.1 mg
- Vitamín A 4086.1 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 47.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uzené maso rozkrájíme na menší kostky a umeleme je.
-
2
Do pěny ušleháme vejce, přilijeme mléko, přisypeme strouhanou housku, přidáme namleté maso, nasekanou petrželovou nať nebo bylinky, okořeníme, dle potřeby osolíme a řádně promícháme. Směs necháme půl hodiny odstát, aby houska nabobtnala.
-
3
Do vymaštěného pekáče vložíme odstátou nádivku a necháme péct ve středně vyhřáté troubě 1/2 až 3/4 hodiny.