Krůtí maso ala zvěřina
Suroviny
- 600 g Krůtí maso
- 25 g Paprika červená
- 50 ml Olej stolní
- 3000 ml Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Majoránka
- 4 ks Cibule
- 4 ks Bobkový list
- 6 ks Pepř černý celý
- 1 ks Petržel kořen
- 1 ks Celer bulvový
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 špetka Tymián čerstvý
- 6 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1449 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 36 g
- Sodík 2774 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 63 g
- Cholesterol 97 mg
- Draslík 1903.9 mg
- Vláknina 44321.5 mg
- Vitamín A 44321.5 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 83.8 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na větší kousky, vložíme do mísy, zalijeme vodou, osolíme, přidáme na kolečka nakrájenou zeleninu, nadrobno nasekanou cibuli, pepř, jalovec a nové koření. Takto naložené maso necháme v lednici 24 hodin.
-
2
V kastrolu na oleji orestujeme cibuli pokrájenou nahrubo, přidáme papriku, kterou zpěníme a poté přidáme uležené maso. Dobře orestujeme, přidáme utřený česnek, lák z naloženého masa včetně zeleniny a koření a vše dusíme doměkka.
-
3
Když je maso měkké, vyjmeme jej, šťávu vydusíme, přidáme mouku, orestujeme, zalijeme za stálého míchání vývarem a necháme povařit.
-
4
Provařenou omáčku ještě dochutíme majoránkou a špetkou tymiánu. Nakonec ji přecedíme a vložíme do ní zpět maso.