Moules mernier

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 145 ml Voda pitná
  • 145 ml Víno bílé
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 kg Škeble čerstvé
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 481 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 260 g
  • Sodík 349 mg
  • Bílkoviny 66 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 173.4 mg
  • Draslík 1695.2 mg
  • Vláknina 8680.3 mg
  • Vitamín A 8680.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 72.5 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 71.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pod studenou tekoucí vodou okartáčujeme škeble. Odstraníme vlas a vyhodíme otevřené a poškozené kusy.

  • 2

    Do velkého hrnce se silným dnem dáme nakrájenou cibuli, petržel, mrkev, vodu, víno a vývar. 10 minut vaříme, dokud cibule a mrkev nezměkne.

  • 3

    Přidáme škeble, zakryjeme pokličkou a 5 minut vaříme, dokud se škeble neotevřou. Hrcem v průběhu vaření zatřeseme.

  • 4

    Slijeme do mísy škeble a vývar nalijeme do hrnce zpět. Zavřené škeble vyhodíme.

  • 5

    Přivedeme k varu vývar a vaříme, dokud se objem nezmenší na polovinu.

  • 6

    Odstavíme, vmícháme smetanu a osolíme a opepříme.

  • 7

    Škeble rozdělíme do 4 misek, přelijeme omáčkou a posypeme petrželí.

Komentáře k receptu