Moules mernier
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 481 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 260 g
- Sodík 349 mg
- Bílkoviny 66 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 173.4 mg
- Draslík 1695.2 mg
- Vláknina 8680.3 mg
- Vitamín A 8680.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 72.5 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 71.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pod studenou tekoucí vodou okartáčujeme škeble. Odstraníme vlas a vyhodíme otevřené a poškozené kusy.
-
2
Do velkého hrnce se silným dnem dáme nakrájenou cibuli, petržel, mrkev, vodu, víno a vývar. 10 minut vaříme, dokud cibule a mrkev nezměkne.
-
3
Přidáme škeble, zakryjeme pokličkou a 5 minut vaříme, dokud se škeble neotevřou. Hrcem v průběhu vaření zatřeseme.
-
4
Slijeme do mísy škeble a vývar nalijeme do hrnce zpět. Zavřené škeble vyhodíme.
-
5
Přivedeme k varu vývar a vaříme, dokud se objem nezmenší na polovinu.
-
6
Odstavíme, vmícháme smetanu a osolíme a opepříme.
-
7
Škeble rozdělíme do 4 misek, přelijeme omáčkou a posypeme petrželí.