Ústřice a škeble ve skořápkách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 683 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 25 g
- Sodík 706 mg
- Bílkoviny 73 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 359 mg
- Draslík 1417.1 mg
- Vláknina 116.5 mg
- Vitamín A 116.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 68.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 63.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zahradní gril rozehřejeme.
-
2
Na mřížku položíme ústřice a škeble. 5 minut grilujeme, dokud se škeble neotevřou a ústřice neohřejí. Neotevřené škeble vyhodíme.
-
3
Do hrnce se silným dnem vložíme máslo, petržel, pomerančovou šťávu, citronovou šťávu a víno.
-
4
Hrnec postavíme na gril a 2 minuty vaříme za stálého míchání, dokud nezačne bublat.
-
5
Ústřice a škeble rozložíme na mísu, pokapeme máslovou směsí a podáváme.