Poulette ze škeblí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Zakysaná smetana
  • 115 g Žampiony čerstvé
  • 55 g Anglická slanina
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 55 ml Víno bílé
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 kg Škeble čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 427 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 303 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 129.1 mg
  • Draslík 1040.6 mg
  • Vláknina 1665 mg
  • Vitamín A 1665 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 35.6 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 43.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce vložíme máslo, nakrájenou cibuli, žampiony, slaninu a celer a 3 minuty na mírném ohni smažíme.

  • 2

    Přidáme bílé víno, očištěné škeble a pomalu vaříme, dokud se škeble neotevřou. Občas zamícháme.

  • 3

    Přidáme smetanu a minutu vaříme.

  • 4

    Podáváme ihned.

Komentáře k receptu