Garnáti se špenátem
Suroviny
- 150 g Špenát listový čerstvý
- 485 g Garnát obecný
- 100 ml Olej olivový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 2 ks Rajčata
- 1 ks Paprikové lusky čerstvé
- 1 ks Citrony
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Víno bílé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 436 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 28 g
- Sodík 971 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 249.8 mg
- Draslík 635.9 mg
- Vláknina 5915.3 mg
- Vitamín A 5915.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 54.1 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
2 lžíce olivového oleje rozpálíme v hrnci a nakrájenou cibuli osmahneme dozlatova.
-
2
Přidáme nakrájenou kapii na kostičky, česnek a rajčata a 7 minut smažíme.
-
3
Přidáme špenát, přilijeme bílé víno, citronovou šťávu a okořeníme.
-
4
10 minut vaříme pod pokličkou, dokud špenát nezměkne.
-
5
Odstavíme hrnec, zamícháme zeleninu a udržujeme teplou.
-
6
Do větší pánve nalijeme zbytek oleje a smažíme 3 minuty garnáty.
-
7
Garnáty - krevety přimícháme do špenátu a přesypeme do servírovací mísy ozdobené plátky citronu.
-
8
Ihned podáváme.