Garnáti se špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Špenát listový čerstvý
  • 485 g Garnát obecný
  • 100 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 436 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 971 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 249.8 mg
  • Draslík 635.9 mg
  • Vláknina 5915.3 mg
  • Vitamín A 5915.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    2 lžíce olivového oleje rozpálíme v hrnci a nakrájenou cibuli osmahneme dozlatova.

  • 2

    Přidáme nakrájenou kapii na kostičky, česnek a rajčata a 7 minut smažíme.

  • 3

    Přidáme špenát, přilijeme bílé víno, citronovou šťávu a okořeníme.

  • 4

    10 minut vaříme pod pokličkou, dokud špenát nezměkne.

  • 5

    Odstavíme hrnec, zamícháme zeleninu a udržujeme teplou.

  • 6

    Do větší pánve nalijeme zbytek oleje a smažíme 3 minuty garnáty.

  • 7

    Garnáty - krevety přimícháme do špenátu a přesypeme do servírovací mísy ozdobené plátky citronu.

  • 8

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu