Krůtí omeleta se špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 360 g Krůtí maso
  • 200 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 100 g Špenát listový čerstvý
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Sůl
  • 8 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 558 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 97137 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 587 mg
  • Draslík 578.6 mg
  • Vláknina 1100 mg
  • Vitamín A 1100 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dvě rozšlehaná vejce osolíme a rozlijeme na rozpálenou pánev s troškou tuku. Přidáme 1/4 krůtího masa nakrájeného na kostičky, stejný díl strouhaného sýra, lehce zapečeme a poklademe listy špenátu.

  • 2

    Omeletu přeložíme na polovinu a ještě chvíli dopečeme.

  • 3

    Podáváme se zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu