Hřebenatky s cuketou a jablečným sirupem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 305 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 17 g
- Sodík 650 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 70.8 mg
- Draslík 643.3 mg
- Vláknina 951.5 mg
- Vitamín A 951.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hřebenatky a nakrájenou cuketu potřeme zlehka olejem a okořeníme.
-
2
Na rozpálené pánvi smažíme nakrájenou cuketu z jedné strany 2 minuty.
-
3
Poté obrátíme a do pánve dáme i hřebenatky.
-
4
Minutu smažíme, obrátíme a smažíme, dokud hřebenatky nezezlátnou a cuketa nezhnědne.
-
5
Vyndáme z pánve hřebenatky i cuketu a udržujeme teplé.
-
6
Nalijeme do pánve jablečnou šťávu, přidáme máslo a vaříme, dokud nevznikne hmota připomínající sirup.
-
7
Omáčkou zalijeme hřebenatky a cuketu a ozdobíme petrželkou.