Jemné svatojakubské mušle s rajčaty
Suroviny
- 100 g Žampiony - sterilované
- 500 g Mušle svatojakubské
- 20 ml Sherry brandy
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Citrony
- 3 ks Rajčata
- 1 ks Cibulka jarní
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Cukr krupice
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 5 polévková lžíce Olej sezamový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 258 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 15 g
- Sodík 732 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 22.5 mg
- Draslík 562.9 mg
- Vláknina 8118.8 mg
- Vitamín A 8118.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibulky očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Oloupaný česnek najemno nasekáme. U rajčat nařízneme slupku, spaříme je vroucí vodou, zchladíme studenou, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
-
2
Ve woku rozpálíme olej, vložíme cibuli, česnek a rajčata a za stálého míchání 2-3min orestujeme. Ochutíme solí, pepřem a mírně osladíme.
-
3
Mušle bez lastur omyjeme, osušíme a rozkrojíme na poloviny. Společně se žampiony je přidáme k zelenině, mícháme a opékáme cca 1min. Ochutíme sherry, sójovou omáčkou a krátce povaříme. Znovu dochutíme solí a pepřem a ihned podáváme s citronem nakrájeným na plátky.