Jemné svatojakubské mušle s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Žampiony - sterilované
  • 500 g Mušle svatojakubské
  • 20 ml Sherry brandy
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 3 ks Rajčata
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 5 polévková lžíce Olej sezamový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 258 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 732 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 22.5 mg
  • Draslík 562.9 mg
  • Vláknina 8118.8 mg
  • Vitamín A 8118.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibulky očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Oloupaný česnek najemno nasekáme. U rajčat nařízneme slupku, spaříme je vroucí vodou, zchladíme studenou, oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Ve woku rozpálíme olej, vložíme cibuli, česnek a rajčata a za stálého míchání 2-3min orestujeme. Ochutíme solí, pepřem a mírně osladíme.

  • 3

    Mušle bez lastur omyjeme, osušíme a rozkrojíme na poloviny. Společně se žampiony je přidáme k zelenině, mícháme a opékáme cca 1min. Ochutíme sherry, sójovou omáčkou a krátce povaříme. Znovu dochutíme solí a pepřem a ihned podáváme s citronem nakrájeným na plátky.

Komentáře k receptu