Ústřice se šampaňským a smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 314 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 14 g
- Sodík 341 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 160.3 mg
- Draslík 665.4 mg
- Vláknina 1304.8 mg
- Vitamín A 1304.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 88.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na silnější kus látky položíme naplocho ústřici.
-
2
Obalíme si ruku látkou a do ústřice vsuneme mezi obě poloviny skořápky nůž. Opatrně, abychom se nepořezali, postupujeme s nožem po obvodu, až se skořápka otevře.
-
3
Vyjmeme lžičkou ústřici a šťávu přelijeme do hrnce.
-
4
Polovinu z 12 skořápek očistíme, zbavíme svalstva a necháme oschnout. Vložíme do zapékací mísy vyložené alobalem, aby se nepřeklápěly.
-
5
Přivedeme k varu šťávu z ústřic a vložíme do ní na 60 sekund ústřice, aby ztuhly a poté odstavíme.
-
6
Přilijeme šampaňské a 2 minuty vaříme, dokud se část nevypaří.
-
7
Odstavíme hrnec a přimícháme máslo, smetanu a opepříme.
-
8
Rozpálíme na vysokou teplotu gril.
-
9
Povaříme 3 minuty v hrnci špenát, aby povadl. Vymačkáme z něj vodu a rozdělíme do skořápek.
-
10
Navrch položíme ústřici, zalijeme trochou omáčky a minutu grilujeme.