Syrová zelenina s omáčkou tarator
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 645 kcal
- Sacharidy 93 g
- Tuky 535 g
- Sodík 245 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 797.4 mg
- Vláknina 28536.5 mg
- Vitamín A 28536.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 69.1 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme a osušíme všechnu zeleninu.
-
2
Na velkou plochou mísu rozložíme listy špenátu. Pokud jsou velké, natrháme je.
-
3
Rozebereme čekanku na jednotlivé lístky, fenykl nakrájíme na plátky, řapíky celeru na kousky a mrkev a papriku na proužky.
-
4
Vše dáme na listy špenátu a pokapeme salátovou zálivkou.
-
5
Na omáčku tarator necháme nasáknout chléb vodou a přebytečnou vodu vymačkáme.
-
6
V mixéru rozmixujeme česnek, ořechy, chléb a sůl. Přidáváme kuřecí vývar a citronovou šťávu. Omáčka musí být jako majonéza hladká a hustá.
-
7
Nalijeme omáčku do misek, a namáčíme do ní jednotlivé kousky zeleniny.