Kedlubnová polévka s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 187 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 7 g
- Sodík 96988 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 73.4 mg
- Draslík 577.2 mg
- Vláknina 8337.5 mg
- Vitamín A 8337.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kedlubny oloupeme a nastrouháme nahrubo. V hrnci rozehřejeme máslo, kedlubny na něm zpěníme, zalijeme 1 litrem vody, přivedeme k varu a vaříme 10 minut.
-
2
Rajčata a pórek nakrájíme na kolečka a pidáme do polévky. Osolíme, okořeníme polévkovým kořením a vaříme ještě dalších 20 minut.
-
3
Polévku stáhneme z ploténky, zašleháme do ní vejce a podáváme s pečivem posypanou strouhaným sýrem.