Řecký jehněčí kebab
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 556 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 44 g
- Sodík 167 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 123.8 mg
- Draslík 621.3 mg
- Vláknina 2288.1 mg
- Vitamín A 2288.1 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Promícháme olej, nakrájenou cibuli, citronovou šťávu, česnek a sušené bylinky.
-
2
Na kostky 4 cm nakrájíme jehněčí maso a dáme do plastové misky.
-
3
Přelijeme marinádou, přidáme bobkový list, misku zakryjeme a dáme do lednice. Necháme přes noc marinovat.
-
4
Kostky masa napícháme na špízové jehly.
-
5
Na rozpáleném dřevěném uhlí grilujeme a potíráme marinádou. 10 minut grilujeme, dokud není maso hotové.
-
6
Osolíme, opepříme a s plátkem citronou podáváme.
-
7
K pokrmu doporučujeme pita chléb.