Řecký jehněčí kebab

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 125 ml Olej olivový
  • 125 ml Citronová šťáva
  • 2 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 kg Jehněčí kýta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 556 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 167 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 123.8 mg
  • Draslík 621.3 mg
  • Vláknina 2288.1 mg
  • Vitamín A 2288.1 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Promícháme olej, nakrájenou cibuli, citronovou šťávu, česnek a sušené bylinky.

  • 2

    Na kostky 4 cm nakrájíme jehněčí maso a dáme do plastové misky.

  • 3

    Přelijeme marinádou, přidáme bobkový list, misku zakryjeme a dáme do lednice. Necháme přes noc marinovat.

  • 4

    Kostky masa napícháme na špízové jehly.

  • 5

    Na rozpáleném dřevěném uhlí grilujeme a potíráme marinádou. 10 minut grilujeme, dokud není maso hotové.

  • 6

    Osolíme, opepříme a s plátkem citronou podáváme.

  • 7

    K pokrmu doporučujeme pita chléb.

Komentáře k receptu