Obří krevety na rýžovém víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 3661 kcal
- Sacharidy 153 g
- Tuky 110 g
- Sodík 3929 mg
- Bílkoviny 1151 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 5250 mg
- Draslík 16 mg
- Vláknina 311 mg
- Vitamín A 311 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krevety důkladně omyjeme pod tekoucí vodou, necháme okapat, vložíme do rýžového vína a marinujeme asi půl hodiny.
-
2
Ve woku rozpálíme olej, palmový cukr nastrouháme a necháme rozpustit. Přidáme ústřicovou omáčku, chilli papričky a krevety. Zprudka je ze všech stran osmahneme. Poté zalijeme vínem, pánev zakryjeme a dusíme 3-5min.
-
3
Krevety rozdělíme na talíře a podáváme pokapané vzniklou omáčkou.