Jogurtovo-sýrové bochánky na bylinkovém olivovém oleji

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 225 ml Jogurt bílý
  • 1 hrst Majoránka
  • 1 hrst Estragon
  • 1 hrst Máta
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 110 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 1011 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 8 mg
  • Draslík 597.5 mg
  • Vláknina 7932.6 mg
  • Vitamín A 7932.6 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rouškou pokryjeme cedník na výrobu sýra a umístíme na mísu k zachycení tekutiny.

  • 2

    Do jogurtu zašleháme sůl a nalijeme do cedníku.

  • 3

    Přes noc necháme stát a vznikne nám měkký, smetanový tvaroh. Vytvoříme z něj malé bochánky, dáme je do dirkované misky a dáme na den odležet do lednice.

  • 4

    Sýr posypeme nasekanými bylinkami a podáváme na plátcích rajčat.

Komentáře k receptu