Paštika z králičího nebo zaječího předku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Anglická slanina
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Králičí maso
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 ks Zelenina kořenová
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Paštikové koření
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 319 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 248 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 95.1 mg
  • Draslík 645.8 mg
  • Vláknina 12940 mg
  • Vitamín A 12940 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zaječí nebo králičí předek dobře omyjeme. Vložíme do vařící vody spolu s kořenovou zeleninou a solí. Vaříme doměkka. Maso vykostíme a s polovinou slaniny, cibulí a v mléce namočenou houskou /vymačkanou/ jemně umeleme. Přidáme vejce, sůl, koření

  • 2

    a našleháme.

  • 3

    Na závěr přimícháme na malé kousky nakrájený zbytek slaniny. Formu

  • 4

    vymažeme, naplníme paštikou a zakryté vaříme v troubě ve vodní lázni asi 90 minut.

  • 5

    Necháme vychladnout a nakrájíme.

Komentáře k receptu