Paštika z králičího nebo zaječího předku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 319 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 16 g
- Sodík 248 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 95.1 mg
- Draslík 645.8 mg
- Vláknina 12940 mg
- Vitamín A 12940 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zaječí nebo králičí předek dobře omyjeme. Vložíme do vařící vody spolu s kořenovou zeleninou a solí. Vaříme doměkka. Maso vykostíme a s polovinou slaniny, cibulí a v mléce namočenou houskou /vymačkanou/ jemně umeleme. Přidáme vejce, sůl, koření
-
2
a našleháme.
-
3
Na závěr přimícháme na malé kousky nakrájený zbytek slaniny. Formu
-
4
vymažeme, naplníme paštikou a zakryté vaříme v troubě ve vodní lázni asi 90 minut.
-
5
Necháme vychladnout a nakrájíme.