Terina s vepřovým a telecím masem
Suroviny
- 115 g Šunka dušená
- 0.5 kávová lžička Pepř bílý
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 1 kávová lžička Tymián sušený
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 ks Vejce slepičí
- 5 ks Anglická slanina
- 2 ks Mrkev kořen
- 2 stroužek Česnek
- 1 kg Telecí maso mleté
- 1 kg Vepřové maso libové
- 1 polévková lžíce Citronová kůra
- 3 polévková lžíce Sherry brandy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 659 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 118 g
- Sodík 585 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 217.3 mg
- Draslík 437.1 mg
- Vláknina 2234.9 mg
- Vitamín A 2234.9 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2531.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rukama smícháme všechny suroviny vyjma slaniny a šunky.
-
2
Dno teriny pokryjeme slaninou, jejíchž konce necháme přečnívat z mísy tak, aby se daly později přeložit.
-
3
Na slaninu dáme směs, kterou poklademe plátky šunky.
-
4
Zakryjeme nakonec přečnívající slaninou.
-
5
Terinu uzavřeme poklicí a dáme do vodní lázně.
-
6
Pečeme 2 hodiny v předehřáté troubě na 180 stupňů a necháme zchladit.