Mušle s citronovou trávou a bazalkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 ml Víno bílé
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Chilli paprička
  • 2 ks Citronová tráva
  • 1 hrst Bazalka
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 1 kg Mušle slávky
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Omáčka rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 424 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 873 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 70 mg
  • Draslík 1826.2 mg
  • Vláknina 1218 mg
  • Vitamín A 1218 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.9 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mušle očistíme kartáčkem pod tekoucí vodou a odstraníme vousy. Použijeme pouze neotevřené. Povaříme je 10min ve vodě, poté necháme okapat a z lastur vyjmeme maso. Neotevřené nepoužijeme.

  • 2

    Česnek a cibuli oloupeme a nasekáme. Chilli papričky očistíme, odstraníme semínka a nasekáme najemno. Citronovou trávu rovněž nasekáme.

  • 3

    Ve woku rozpálíme olej a za stálého míchání cca 5min orestujeme cibuli, česnek, citronovou trávu a chilli papričky. Poté přilijeme rybí omáčku a víno a cca 3min povaříme. Přidáme mušle, promícháme, zakryjeme a při mírné teplotě dusíme ještě 3-5min.

  • 4

    Hotový pokrm posypeme bazalkou.

Komentáře k receptu