Játra na slanině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Slanina vepřová
  • 800 g Játra telecí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 1 polévková lžíce Kečup
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 488 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 660 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 695.3 mg
  • Draslík 700.4 mg
  • Vláknina 37 mg
  • Vitamín A 37 mg
  • Vitamín B6 2 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Játra nakrájíme na plátky silné asi 1,5 cm. Ze slaniny odkrojíme čtyři tenké plátky a zbytek nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme olej a necháme na něm rozškvařit kostičky slaniny. Přidáme játra a po obou stranách je zprudka opečeme. Vyjmeme, pánev očistíme dosucha a opečeme na ní plátky slaniny.

  • 3

    Výpek z jater zaprášíme moukou, krátce orestujeme, přidáme kečup, pálivou papriku, zamícháme, podlijeme půl litrem vody a povaříme asi 7 minut. Ke konci osolíme, přidáme játra a necháme prohřát.

Komentáře k receptu