Játra na slanině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 488 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 30 g
- Sodík 660 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 695.3 mg
- Draslík 700.4 mg
- Vláknina 37 mg
- Vitamín A 37 mg
- Vitamín B6 2 mg
- Vitamín B12 0.1 mg
- Vitamín C 1.6 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Játra nakrájíme na plátky silné asi 1,5 cm. Ze slaniny odkrojíme čtyři tenké plátky a zbytek nakrájíme na kostičky.
-
2
Na pánvi rozehřejeme olej a necháme na něm rozškvařit kostičky slaniny. Přidáme játra a po obou stranách je zprudka opečeme. Vyjmeme, pánev očistíme dosucha a opečeme na ní plátky slaniny.
-
3
Výpek z jater zaprášíme moukou, krátce orestujeme, přidáme kečup, pálivou papriku, zamícháme, podlijeme půl litrem vody a povaříme asi 7 minut. Ke konci osolíme, přidáme játra a necháme prohřát.