Kuřecí prsa na zázvoru
Suroviny
- 400 g Kuřecí prsa
- 40 ml Sherry brandy
- 20 ml Slivovice
- 1 ks Zázvor celý
- 0.5 ks Koriandr čerstvý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Zázvor mletý
- 1 špetka Tabasco
- 1 špetka Koriandr mletý
- 3 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Kečup ostrý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 217 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 8 g
- Sodík 178 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 64 mg
- Draslík 422.2 mg
- Vláknina 547.5 mg
- Vitamín A 547.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Zázvor oloupeme a nastrouháme najemno. Oloupaný česnek najemno nasekáme.
-
2
Ve woku rozpálíme olej, vložíme maso, zázvor a česnek a za stálého míchání opékáme cca 5-6min. Ochutíme solí, pepřem, mletým zázvorem a korinadrem. Poté vmícháme kečup, sherry a slivovici. Na mírném ohni opékáme 3-5min.
-
3
Svazek koriandru propláchneme a otrháme lístky.
-
4
Pokrm dochutíme několika kapkami tabasca a podáváme dozdobený lístky koriandru. Jako přílohu použijeme např. smažené krevetové lupínky.