Kuřecí prsa na zázvoru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Kuřecí prsa
  • 40 ml Sherry brandy
  • 20 ml Slivovice
  • 1 ks Zázvor celý
  • 0.5 ks Koriandr čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 1 špetka Tabasco
  • 1 špetka Koriandr mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Kečup ostrý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 217 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 178 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 64 mg
  • Draslík 422.2 mg
  • Vláknina 547.5 mg
  • Vitamín A 547.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Zázvor oloupeme a nastrouháme najemno. Oloupaný česnek najemno nasekáme.

  • 2

    Ve woku rozpálíme olej, vložíme maso, zázvor a česnek a za stálého míchání opékáme cca 5-6min. Ochutíme solí, pepřem, mletým zázvorem a korinadrem. Poté vmícháme kečup, sherry a slivovici. Na mírném ohni opékáme 3-5min.

  • 3

    Svazek koriandru propláchneme a otrháme lístky.

  • 4

    Pokrm dochutíme několika kapkami tabasca a podáváme dozdobený lístky koriandru. Jako přílohu použijeme např. smažené krevetové lupínky.

Komentáře k receptu