Citronová kachna
Suroviny
- 800 g Kachní stehna
- 1 kávová lžička Omáčka sójová
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 kávová lžička Anýz mletý
- 1 ks Citrony
- 2 ks Pórek
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Mandle
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Med včelí
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 720 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 38 g
- Sodík 315 mg
- Bílkoviny 58 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 240 mg
- Draslík 430 mg
- Vláknina 10624.8 mg
- Vitamín A 10624.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.2 mg
- Vitamín E 3.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Marinádu připravíme tak, že smícháme med, anýz, sójovou omáčku, zázvor, kůru a šťávu z citronu a asi 10min povaříme. Poté procedíme přes síto a svaříme na sirup.
-
2
Kachní stehna ochutíme solí a pepřem, kůží dolů je zvolna cca 12min opečeme na rozpáleném oleji. Obrátíme a opékáme dalších 10min. Mezitím pravidelně potíráme marinádou.
-
3
Stroužky česneku rozpůlíme. Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme šikmo na cca 2cm silné plátky. Společně s česnekem a loupanými mandlemi orestujeme cca 10min na másle. Směs podáváme k masu.