Vaječné omelety z Tater

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 160 g Slanina vepřová
  • 40 g Sýr Eidam uzený 45%
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 8 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 633 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 798 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 700 mg
  • Draslík 628.7 mg
  • Vláknina 3600 mg
  • Vitamín A 3600 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.3 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájíme slaninu na kostičky a opečeme v rozehřátém tuku na pánvi. Očistíme žampiony, nakrájíme na plátky, cibuli nasekáme najemno a přidáme ke slanině. Vše zamícháme a osmažíme.

  • 2

    Rozšleháme si vejce, osolíme a zalijeme připravenou směs. Usmažíme omeletu.

  • 3

    Hotovou omeletu posypeme nastrouhaným sýrem.

Komentáře k receptu