Pečený pstruh na másle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 938 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 54 g
- Sodík 455 mg
- Bílkoviny 105 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 320 mg
- Draslík 1843.3 mg
- Vláknina 2528.5 mg
- Vitamín A 2528.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.2 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 35.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pstruhy vykucháme, ponecháme hlavu i ocas. Omyjeme, osušíme a z obou stran přelijeme octem.
-
2
Pak je osolíme a asi 10 minut necháme odležet.
-
3
Pstruhy okmínujeme, obalíme v mouce a naskládáme do pekáčku na rozehřáté máslo. Pečeme v předehřáté troubě, během pečení opatrně obracíme, aby se nám pstruh nepoškodil.
-
4
Podáváme s vařeným bramborem a pstruha vždy ozdobíme 2 kolečky citronu, plátkem másla a kouskem naťové petrželky.