Pečený pstruh na másle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 4 ks Pstruh
  • 1 ks Petržel - nať
  • 10 dkg Máslo čerstvé
  • 5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 938 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 455 mg
  • Bílkoviny 105 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 320 mg
  • Draslík 1843.3 mg
  • Vláknina 2528.5 mg
  • Vitamín A 2528.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.2 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pstruhy vykucháme, ponecháme hlavu i ocas. Omyjeme, osušíme a z obou stran přelijeme octem.

  • 2

    Pak je osolíme a asi 10 minut necháme odležet.

  • 3

    Pstruhy okmínujeme, obalíme v mouce a naskládáme do pekáčku na rozehřáté máslo. Pečeme v předehřáté troubě, během pečení opatrně obracíme, aby se nám pstruh nepoškodil.

  • 4

    Podáváme s vařeným bramborem a pstruha vždy ozdobíme 2 kolečky citronu, plátkem másla a kouskem naťové petrželky.

Komentáře k receptu