Sele s houskovou nádivkou na rožni
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 408 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 27 g
- Sodík 191 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 120.7 mg
- Draslík 37.3 mg
- Vláknina 927.1 mg
- Vitamín A 927.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájíme najemno cibuli a osmahneme na másle do sklovita.
-
2
Utřeme do pěny máslo a přimícháme žloutky.
-
3
Umeleme vnitřnosti, z bílků ušleháme sníh a vše dobře promícháme. Přidáme strouhanku, sůl, pepř a majoránku.
-
4
Sele naplníme nádivkou, protáhneme jím rožeň a zašijeme.
-
5
Při rožnění potíráme sele často sádlem a pivem, pozvolna opékáme.